Mindfulness

Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present.

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness leert ons te genieten van de momenten die zo vlug aan ons voorbij gaan en toch zo waardevol zijn.

Mindfulness is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. Het richt zich op de aanpak van stress, piekeren, depressie, angst en ontgoocheling.

Het adequaat leren omgaan met onaangename gedachten en gevoelens staat centraal. Via meditatieve, cognitieve en emotionele oefeningen leren deelnemers omgaan met de innerlijke processen. Onderzoek wees uit dat Mindfulness helpt bij herval na depressie maar ook voor preventie van depressie en suïciderisico bij kinderen (zie artikelen)

Het centrum voor Persoons –en Relatietraining in Damme biedt een 8 weken programma aan. Gedurende deze 8 weken leren we contact te maken met onze eigen gevoelens, gedachten en conditioneringen. We leren onze eigen innerlijke processen observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren. Door de oefeningen leren we loslaten en aanvaarden. Het 8 weken programma is het bewust kiezen voor kwaliteit, aandacht geven aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf.

Trainer: Julie Maertens. Julie is klinisch psycholoog en werkzaam in het CPRT. Julie is getraind in Mindfulness sinds 2006 door Dr. David Dewulf en gaf dit programma eerder in het CPRT en in Shanghai.

Follow-Up Training: na het 8 weken programma biedt CPRT nog maandelijkse follow-up sessies aan, om de formele thuis beoefening kracht bij te zetten (momenteel zijn er geen lopende groepen).

Beschrijving Mindfulness Groepstraining: bestaat uit 8 opeenvolgende sessies van 2.5 uur, op voorafbepaalde data. Minimum 8-maximum 14 deelnemers. Jaarlijks starten er 3 ochtend groepen, telkens op dinsdagmorgen (9u30-11u50). Vanaf 2019 zijn er terug avond training in ons centrum op woensdagavond.

Indien u interesse heeft in deze training, kunt u steeds de data raadplegen onder de rubriek kalender of maak het bekend bij julie.maertens@cprt.be en we houden u op de hoogte van de volgende training. De groepstraining is 350 euro (intake gesprek +/- 30min, inclusief werkboek en 8 sessies van 2u20min). Een app met oefeningen wordt gedownload tijdens sessie 1. U krijgt ook een gratis testsessie van de Psio Lichtbril.

Voor meer informatie, kunt u de bundel ‘praktische informatie’ raadplegen in de rubriek ‘data en inschrijvingen’ op de website. U kunt deze bundel downloaden alsook al uw gegevens invullen in het intake formulier en naar ons opsturen via julie.maertens@cprt.be

Voor inschrijvingen: online of via julie.maertens@cprt.be

Inschrijvingsformulier CPRT Mindfulness 2019 (voorjaar)
CAPTCHA
Een moment geduld aub.