afspraak
Terug naar overzicht

Groepstherapie

Regelmatig worden er kortdurende groepstherapieën georganiseerd voor volwassenen. Het gaat telkens om 6 sessies van 2uur waarbij we met maximum 8 à 10 mensen werken (voor 1 therapeut) rond gemeenschappelijke thema’s. Het is een gestructureerde therapie, gebaseerd op EMDR in groep, voornamelijk voor cliënten die last hebben van acuut trauma of post-acuut trauma (al dan niet PTSS).

We werken bijvoorbeeld rond grensoverschrijdend gedrag: pesten, discriminatie, fysiek of verbaal geweld en seksueel ongewenst gedrag. Andere thema’s zoals een gedeeld verlies, een plots schokkende gebeurtenis op het werk (in team), een acuut trauma na een aanslag, … kunnen aan bod komen.

De veiligheid van de groep staat voorop, het kader is zo opgemaakt dat moeilijke, traumatische details niet hoeven gedeeld te worden (eigen verwerking via bilaterale stimulatie oefeningen gebeuren wel), waarbij we helpen om te stabiliseren na de oefening en leren enkel de positieve zaken met elkaar te delen. Zo is er geen besmetting van trauma details of hertraumatisering mogelijk, maar kan ieder toch zinvol aan zijn/haar stuk werken en steun vinden bij elkaar. Klachten kunnen wel gedeeld worden en normaliseren het geheel. 

Voor elke sessie wordt een PTSS vragenlijst afgenomen (ZIL of PCL-5) om de evolutie te zien in de klachten voor en na de sessie. Deze monitoring wordt ook steeds besproken met de cliënt. Dit doen we na de groepssessies door iedereen individueel te spreken. 

Wil je graag deelnemen of meer informatie, neem gerust contact op met julie.maertens@cprt.be 

De eerstvolgende data kan je nagaan bij de rubriek kalender. Voor de 6 sessies is de kostrpijs 250 euro. Het indidivuele gesprek voor- en nadien is aan consultatietarief van 65 euro.