afspraak
Terug naar overzicht

Mindfulness training

Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present.

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness leert ons te genieten van de momenten die zo vlug aan ons voorbij gaan en toch zo waardevol zijn.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. Het richt zich op de aanpak van stress, piekeren, depressie, angst en ontgoocheling.

Het adequaat leren omgaan met onaangename gedachten en gevoelens staat centraal. Via meditatieve, cognitieve en emotionele oefeningen leren deelnemers omgaan met de innerlijke processen. Onderzoek wees uit dat Mindfulness helpt bij herval na depressie maar ook voor preventie van depressie, angst en burn-out. Mindfulness leert je ook adequater om te gaan met chronische pijnen, pieker gedachten, obsessies en algemene malaise.

Het centrum voor Persoons –en Relatietraining in Damme biedt een 8 weken programma aan. Gedurende deze 8 weken leren we contact te maken met onze eigen gevoelens, gedachten en conditioneringen. We leren onze eigen innerlijke processen observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren. Door de oefeningen leren we loslaten en aanvaarden. Het 8 weken programma is het bewust kiezen voor kwaliteit, aandacht geven aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf.

Trainers:

Julie Maertens: Julie is klinisch psycholoog en werkzaam in het CPRT. Julie is getraind in Mindfulness sinds 2006 door Dr. David Dewulf en gaf dit programma eerder in het CPRT en in Shanghai.


Whitney Faes: Whitney is klinisch psycholoog en werkzaam in het CPRT. Whitney volgde in 2019 de training Mindfulness en volgde verschillende sessies mee met Julie.
Follow-Up Training: na het 8 weken programma biedt CPRT nog maandelijkse follow-up sessies aan op woensdagavond, om de formele thuisbeoefening kracht bij te zetten.

Praktisch

De Mindfulness training bestaat uit 8 opeenvolgende sessies van 2.5 uur, op voorafbepaalde data (zie rubriek inschrijven). Minimum 8 - maximum 14 deelnemers. Jaarlijks starten er enkele ochtendgroepen, telkens op maandagochtend (9u30-12u) of dinsdagochtend alsook op woensdagavond (19u-21u30).

Indien u interesse heeft in deze training, kunt u steeds de data raadplegen onder de rubriek 'inschrijven' of kan u een mailtje sturen naar een van onze trainers en zo houden we u op de hoogte van de volgende training.

De groepstraining bedraagt 350 euro (intake gesprek +/- 20min, inclusief werkboek en 8 sessies van 2u20min) en mag overgeshreven worden op BE55 7380 3424 3244 met vermelding naam en ochtendgroep/maand. Een app met oefeningen wordt gedownload tijdens sessie 1 (€5,00). 

Voor inschrijvingen: online of via julie.maertens@cprt.be en whitney.faes@cprt.be .

Therapeuten

Julie Maertens

Opleiding
Master in de klinische psychologie
Erkenningsnummer
Compsy.be832107947
Linkedin

Whitney Faes

Opleiding
Master in de klinische psychologie
Erkenningsnummer
Compsy.be912117629
E-mailadres
Linkedin

Laure Dumoulin

Opleiding
Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
Erkenningsnummer
Compsy.be318094
Linkedin