afspraak

Centrum voor Persoons- en Relatie Training

Belangrijke wijziging in verband met de evolutie van de coronavirus-situatie wat betreft psychotherapie

Alle indidivuele sessies die gepland zijn met onze psychologen kunnen opnieuw doorgaan face-to-face in de praktijk of verder online zoals je zelf verkiest als cliënt. Neem hiervoor contact met je eigen psycholoog om af te stemmen met zijn/haar mogelijkheden. We zorgen ervoor dat er slechts 1 psycholoog per keer aanwezig is in de praktijk om de wachtplaats niet over te belasten.

De Mindfulness trainingen starten op 19 mei onder voorbehoud van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad in de week van 11 mei. De data kan je terugvinden bij 'kalender.' De groepstherapie gaat momenteel verder online door, maar zal binnenkort ook een nieuwe vorm krijgen, meer informatie volgt. 

Nieuwe aanvragen kunnen met mondjesmaat weer aangenomen worden, rekeninghoudend met de agenda van de psycholoog en de beschikbaarheid in de praktijk.

Indien u naar de praktijk komt, vermijd de wachtplaats en wacht in je auto. Maak ook zo weinig mogelijk gebruik van de toiletten en ontsmet onmiddellijk de handen bij het binnenkomen. Wij ontsmetten de deurklinken en vinden het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden.

Graag verwijzen wij ook naar richtlijnen van onze beroepsvereniging: https://vvkp.be/update-coronavirus-covid-19-implicaties-en-rol-voor-de-praktijk-van-psychologen

Laten we tenslotte kalm en in zorgende verbinding met elkaar blijven in deze tijden van afstand.

Indien u vragen heeft, kan u ons steeds bereiken via info@cprt.be of via 050/339089. Wij beantwoorden al uw vragen en blijven beschikbaar.

Waar kunnen we je mee helpen?

Het Centrum voor Persoons- en Relatietraining werd opgericht in 1980 door het echtpaar Johan en Magda Maertens-Baukeland in het rustige polderlandschap langs de Damse Vaart te Damme. Ondertussen is het centrum uitgebreid en zijn we een team van vijf toegewijde psychologen, elk met zijn unieke specialiteiten zodat we een breed arsenaal aan klachten kunnen behandelen. Lees hierover meer onderaan deze pagina.

Ontdek ons aanbod

Het centrum richt zich hoofdzakelijk op de regio Noord-West-Vlaanderen: BRUGGE, BEERNEM, DAMME, KNOKKE-HEIST, MALDEGEM, EEKLO en voor de groepstherapie en mindfulness uit heel Vlaanderen.

Het centrum biedt verschillende activiteiten aan en de basisfilosofie is gebaseerd op een holistische, humanistische mensvisie. Neem gerust een kijkje en leer elk van ons kennen, want wij zijn er voor jou!

Welke zijn jouw klachten?

Volgende klachten kunnen op verschillende werkwijzen in ons centrum behandeld worden:

  • Emotionele klachten: angst en paniekstoornissen, depressie, agressie, eenzaamheid, rouw- en echtscheidingsverwerking
  • Denkstoornissen: zich niet geliefd voelen, niet goed genoeg zijn,  zich er niet bij voelen, geen fouten willen maken (perfectionisme)
  • Werk/studie: burn-out, faalangst, concentratiestoornis, heroriëntatie
  • Lichamelijke klachten zonder fysiek aantoonbare oorzaken, chronische pijnen
  • Eetstoornissen: boulimie, anorexia, eetbuistoornis
  • Verslavingsproblemen: overtollig of ongecontroleerd gebruik van alcohol, drugs en medicatie
  • Relationele problemen: het niet kunnen aangaan of beëindigen van een relatie, echtscheidingsproblemen, herstel van vertrouwen, communicatie- en seksuele problemen, hechtingstijlen (afwijzende hechtingstijl, aanklampende hechtingstijl, …)   
  • Ouder-kind relatie, relatie- en gezinsconflicten