afspraak
Terug naar overzicht

Koppel (relatie-) therapie

In onze werkwijze gaan wij ervan uit dat het noodzakelijk is dat je eerst de problemen van jezelf en de relatie leert kennen, bespreken, werken aan de relatie (Liefde is een werkwoord), vooraleer de relatie te verbreken. Daarom wordt steeds getracht met het koppel te werken. Dit kan starten samen of individueel naargelang de vraag. De gespreken verlopen volgens een methodiek waar het systeem van samenzijn en communicatie verhelderd wordt, in het licht van geven en nemen.

De sessies kunnen gaan over het uiten van gevoelens, het niet begrepen worden, het niet voldoende onder controle krijgen van gevoelens, onvoldoende communicatie en intimiteit, seksualiteit. Verder ook andere problemen zoals verwijdering, uit mekaar gegroeid, te dicht bij mekaar staan en geen eigen ontwikkeling ervaren, interesseverlies, verliefd op anderen, ontrouw,…

Via diagnostische methodiek kunnen beide persoonlijkheidsprofielen vergeleken worden op basis van hun hechtingstijlen en op die manier ook helderheid scheppen.

Voor praktische vragen en info neem contact met magda.baukeland@cprt.be

Gezinstherapie

Ook op basis van systeemdenken, familieopstellingen, genogrammen  worden de problemen tussen ouders en kinderen (min 14j) bekeken.   Er gaan vooraf gesprekken apart door en indien het probleem in kaart is gebracht is  worden alle partijen samengebracht en dit soms met verschillende therapeuten.

Ook het fenomeen ‘nieuw samengestelde gezinnen’ is binnen onze praktijk een ervaringspunt.   Dit complex probleem via doordachte systeem therapeutische benadering uitklaren voor de diverse partijen is een hele opgave.  CPRT heeft hier heel wat oplossingen voor.

Voor praktische vragen en info neem contact met magda.baukeland@cprt.be, whitney.faes@cprt.be

Therapeuten

Magda Baukeland

Opleiding
psychologe , psychotherapeute
Erkenningsnummer
Compsy.be542103078

Johan Maertens

Opleiding
orthopedagoog, psychotherapeut
Erkenningsnummer
Compsy.be511101312

Whitney Faes

Opleiding
Master in de klinische psychologie
Erkenningsnummer
Compsy.be912117629
E-mailadres
Linkedin